"Zou Barça alleen verlaten door vrouw of Guardiola"

9 februari 2016, 11:56

Sergio Busquets is al jaren een vaste kracht en een steunpilaar bij FC Barcelona. Het is niet de meest opvallende speler, maar met zijn overzicht, duelkracht en slimmigheden is hij van onschatbare waarde voor de Catalaanse voetbalgrootmacht. De 27-jarige middenvelder is van plan om nog jaren in Camp Nou te blijven, maar er zijn twee personen die wellicht een reden kunnen zijn om de deur achter zich dicht te trekken.

"Ik heb altijd gezegd dat er maar twee personen die wat kunnen veranderen aan het besluit om voor altijd bij Barcelona te blijven: mijn vrouw en Pep Guardiola. Op persoonlijk vlak geldt dat mijn vrouw en ik hier zeer gelukkig zijn, op sportief gebied is het duidelijk dat ik veel te danken heb een Guardiola. Het zou een eer zijn om weer met hem te werken. Maar hij weet ook dat Barça mijn club is en dat ik daarom nooit zomaar een vertrekwens zou uitspreken", zegt Busquets tegen ESPN.

Als de carrière van Busquets over een tijdje ten einde komt, dan wil de middenvelder graag herinnerd worden als een echte teamspeler. "Zo wil ik de geschiedenis in gaan als ik stop. Een teamspeler, die veel titels gepakt heeft en goede dingen heeft laten zien. Het zou mooi zijn als ik één van de spelers zou zijn die de meeste wedstrijden voor Barcelona gespeeld heeft."

Busquets speelt zijn hele leven al voor Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen