Coach De Jong weg bij Cambuur: "Met pijn in het hart"

9 februari 2016, 12:16   Bijgewerkt: 9 februari 2016, 12:23

Henk de Jong is niet langer hoofdtrainer van SC Cambuur. De oefenmeester, een cultheld in Leeuwarden, heeft zijn functie bij de kwakkelende club neergelegd. Hij is tot dit besluit gekomen omdat hij zichzelf niet de juiste persoon acht om Cambuur dit seizoen in de Eredivisie te houden.

"Ondanks de steun die ik nog steeds voel van de club, bestuur, directie en supporters heb ik het gevoel dat er iets moet veranderen en dat dit het juiste moment is om op te stappen. Met pijn in het hart neem ik afscheid, maar dit is wel het beste voor Cambuur. Iedereen bij deze fantastische club wens ik het allerbeste", laat De Jong weten op de website van zijn club, de huidige nummer zeventien van de Eredivisie.

"Als clubleiding zijn we verrast door het besluit van Henk, maar we kunnen niks anders dan dit respecteren", zegt algemeen directeur Ard de Graaf. "Henk heeft een fantastische staat van dienst bij deze club en de stappen die we de afgelopen jaren hebben kunnen zetten zijn ook voor een groot gedeelte aan hem te danken. De deur bij Cambuur zal dan ook altijd open staan en we wensen hem alle goeds voor de toekomst. We gaan een passend moment zoeken waarop Henk afscheid kan nemen van de supporters en andersom."

De taken van De Jong bij Cambuur worden voorlopig overgenomen door zijn assistenten Sipke Hulshoff, Jan Bruin en Arne Slot. Met De Jong als hoofdcoach promoveerde Cambuur in 2013 naar de Eredivisie. Daarna deed De Jong een stapje terug en werd hij assistent van de nieuwe hoofdcoach Dwight Lodeweges. Na het plotselinge vertrek van Lodeweges in het voorjaar van 2014 werd De Jong weer hoofdtrainer. Dit seizoen kreeg hij de ploeg niet aan de praat en sinds de jaarwisseling wist Cambuur nog niet één punt te pakken. Hierdoor is de voorsprong op hekkensluiter De Graafschap inmiddels geslonken tot slechts één punt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen