De Jong neemt tijdje rust: "Clubs hoeven niet te bellen"

9 februari 2016, 15:49   Bijgewerkt: 9 februari 2016, 18:27

Na een slopende periode bij SC Cambuur vindt Henk de Jong het wel even welletjes geweest. De coach, die dinsdag zijn ontslag indiende bij de Leeuwardse club, is toe aan een periode van rust. "Clubs hoeven mij niet te bellen voor dit seizoen. Misschien vanaf volgend seizoen."

De Jong stond nog tot medio 2016 onder contract bij Cambuur, maar vond zichzelf wegens de zeer teleurstellende prestaties niet langer de juiste man om de kapitein op het Leeuwardse schip te zijn. "Ik werd vannacht om vier uur wakker, en toen dacht-ik: ik stop ermee", zegt de 51-jarige Fries tegen Voetbal International over zijn keuze. De laatste vijf wedstrijden werden verloren door De Jong, die het daarom wel genoeg vond. "In de laatste wedstrijden zag ik de angst in de ploeg sluipen."

De Jong heeft nog geen contact gehad met de spelersgroep, omdat hij daar nog te emotioneel voor was. De selectie van Cambuur zit in een moeilijke tijd, omdat het met nog twaalf speelronden te gaan op de voorlaatste plaats staat, met slechts een puntje voorsprong op hekkensluiter De Graafschap. "We wonnen al veertien maanden nauwelijks wedstrijden, dat ging ook aan de spelers knagen. Dit was het moment dat ik dacht: nu moet een ander het doen", besluit De Jong.

Sinds 2010 was De Jong werkzaam bij Cambuur, waar hij eerst assistent-trainer was en later doorschoof na het vertrek van hoofdcoach Dwight Lodeweges.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen