Besiktas kruipt uit financieel duistere periode

10 februari 2016, 21:08

Het waren op financieel vlak een aantal duistere jaren voor Besiktas, maar de Turkse topclub heeft voor de eerste keer in tien jaar tijd positieve jaarcijfers geschreven. Het is een teken aan de wand: de club is erbovenop gekomen.

De ellende bij Bestikas loog er een aantal jaren terug niet om. De club had honderden miljoenen schuld, had te maken met 142 rechtszaken, werd door de UEFA geschorst voor de Europese competities en bovendien waren er onder het vorige bestuur geluiden van matchfixing te horen. Fikret Orman nam de club over en zorgde voor een frisse wind. "Niemand anders wilde het doen, omdat de club aan de rand van de afgrond stond", zei hij toen hij 2012 voorzitter werd.

In een diepe financiële crisis wist Besiktas te reorganiseren, moderniseren en veranderen. Er werd weer meer geïnvesteerd in lange termijnprojecten, zoals faciliteiten, scouting en jeugdopleiding. Met trainer Slaven Bilic, nu manager van West Ham United, werden deze mutaties doorgevoerd. In de afgelopen twee jaar werd de ploeg derde in de Süper Lig, maar het ging steeds beter. In Europa hield de ploeg zich zelfs aardig staande tegen Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool.

Momenteel staat Besiktas tweede in de Turkse competitie, maar de club heeft nog twee duels tegoed en staat slechts twee punten achter koploper Fenerbahçe.  Maar dat is niet het enige goede nieuws: voor het eerste in een decennium heeft de ploeg een positief bedrijfsresultaat geboekt. Er werd een winst van 11,5 miljoen euro genoteerd. Ondertussen wordt er volop aan de Vodafone Arena gewerkt. Dit stadion kan de ploeg nog een boost geven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen