Koeman trots op waterdichte defensie Southampton

Jw
11 februari 2016, 17:30

Southampton is bezig aan een ijzersterke reeks in de Premier League. The Saints zijn vijf wedstrijden op rij ongeslagen en incasseerden daarin bovendien geen enkel doelpunt. Trainer Ronald Koeman is trots en hoopt dat zijn ploeg dit kan volhouden.

"In defensief opzicht staan we inderdaad fantastisch. Het is niet vanzelfsprekend dat je vijf wedstrijden op rij niets tegen krijgt, omdat er hele goede tegenstanders tussen zaten", aldus Koeman tegenover het clubkanaal. Met Virgil van Dijk als centrumverdediger versloeg Southampton onder meer Manchester United en West Ham United en speelde gelijk tegen Arsenal.

"De organisatie in de achterhoede is geweldig. Ze staan erg goed en we moeten dat niveau zien vast te houden, wat in mijn ogen wel het moeilijkste is", vervolgde Koeman, die het komend weekend met zijn ploeg opneemt tegen Swansea City.

Het geheim is volgens Koeman dat zijn hele team bezig is met verdedigen. "Iedereen heeft daar zijn rol in. Een goede verdediging begint altijd voorin. Dat gaat om de momenten wanneer je druk zet en hoe je dat doet. Daar hebben we het veel over en het is mooi om te zien dat het in het weekend dan effect heeft", zei de oud-trainer van Feyenoord met gepaste trots.

Southampton staat momenteel op de zevende plaats in de Premier League. Koeman kreeg voor zijn prestaties onlangs de eretitel trainer van de maand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen