Sunderland breekt met Johnson na seksschandaal

Jw
11 februari 2016, 21:08   Bijgewerkt: 11 februari 2016, 21:28

Sunderland heeft per direct afscheid genomen van Adam Johnson. De 28-jarige middenvelder is door de club ontslagen, nadat hij voor de rechtbank in Bradford had bekend seks te hebben gehad met een minderjarige. De nummer voorlaatst van de Premier League weigert verder in te gaan op de zaak, maar bevestigt op de website wel dat het contract is ontbonden.

Johnson zou eind 2014 en begin 2015 in de fout zijn gegaan met een 15-jarige meisje. Nadat de 12-voudig international van Engeland de aanklacht eerst ontkende, gaf hij voor de rechter alsnog toe twee van de vier incidenten toe. Over de twee andere aanklachten wordt later deze week een uitspraak verwacht.

"In het licht van de bekentenis van Adam Johnson heeft de club vandaag het contract met onmiddelijke ingang verbroken. De club zal geen verder commentaar geven", communiceert Sunderland donderdagavond. Johnson was een belangrijke speler voor de in degradatienood verkerende club. Zo scoorde hij afgelopen weekend nog in de wedstrijd tegen Liverpool (2-2).

Overigens is het contract met Sunderland niet het enige wat Johnson vandaag verloor. De linkspoot kreeg eerder al te horen dat Adidas de speler niet langer zal sponsoren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen