Kompany terug bij Man City, Diego Costa breekt neus

12 februari 2016, 15:10   Bijgewerkt: 12 februari 2016, 15:17

Manchester City kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur weer beschikken over Vincent Kompany. De Belg is hersteld van een kuitblessure en zijn trainer Manuel Pellegrini sprak lovend over hem: "Vincent heeft drie weken zonder problemen getraind en een helft gespeeld met het beloftenelftal. Ik hoef niet in te gaan op zijn kwaliteiten. Iedereen weet dat hij een van de beste verdedigers is van de competitie."

Of hij ook daadwerkelijk in de basiself begint is nog niet duidelijk, aangezien Pellegrini zijn opstelling niet wilde prijsgeven. Dat Bacary Sagna niet zal spelen, staat wel vast. "Bacary heeft wat vocht in zijn knie. Hij heeft een injectie nodig en ligt er minimaal een week uit." Ook Fabian Delph is er niet bij. Hij raakte geblesseerd aan zijn achilleshiel en is zes tot zeven weken uitgeschakeld.

Een dag eerder komt Chelsea in actie. De ploeg van Guus Hiddink ontvangt het Nederlands getinte Newcastle United. In aanloop naar dat duel brak Diego Costa, die in vorm is sinds Hiddink het stokje overnam van José Mourinho, zijn neus. "Hij wilde koppen tijdens de training en daarbij ging het mis. Ik verwacht wel dat hij zaterdag kan spelen. Alexandre Pato is nog niet beschikbaar, maar hij werkt hard aan zijn fitheid. De bedoeling is dat hij volgend weekend zou kunnen spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen