De Boer: "Met dit team kunnen we kampioen worden"

12 februari 2016, 16:32   Bijgewerkt: 12 februari 2016, 17:23

Door gelijke spelen tegen Heracles (0-0) en Roda JC (2-2) gaf Ajax het stokje van de koploper af aan PSV. Om druk te houden op de Eindhovense lijstaanvoerder kunnen de Amsterdammers zich geen misstap permitteren. Dat was vorige week duidelijk te zien aan de strijd en passie die in de Klassieker tegen Feyenoord aan de dag gelegd werden. Zondag wacht een nieuwe test, uit bij FC Groningen.

In aanloop naar het duel in de Euroborg kreeg coach Frank de Boer een flinke tegenvaller te verwerken. Voor Jairo Riedewald is het namelijk einde seizoen door een enkelblessure. Een bittere pil, vindt De Boer. "De spoeling is vrij dun. Het is een grote zeperd en zeer teleurstellend, vooral ook omdat Kenny Tete eerder al is weggevallen. We weten dat Jairo kwaliteiten heeft en die gaan we missen. Maar met Nick Viergever hebben we een goed alternatief", voegt de coach toe. "Elk nadeel heeft zijn voordeel. Er zullen nu andere spelers de kans krijgen en moeten opstaan. Deze jongens zijn gretig om zichzelf te bewijzen."

Toch was in de met 2-1 gewonnen Klassieker juist de defensie misschien wel het sterkste gedeelte van het elftal. "Ik vind dat ze allemaal een goed signaal hebben afgegeven. Niet alleen Nick, maar ook Mike van der Hoorn en Joël Veltman als rechtsachter. Het zag er gewoon goed uit", aldus De Boer, die aangeeft dat Jong Ajacieden Leeroy Owusu en Django Warmerdam bij schorsingen in aanmerking komen voor een selectieplek.

De Boer rouleert de laatste tijd veel in de voorhoede. "We zijn nog zoekende", bekent hij op de clubwebsite. Wie er tegen Groningen, volgens De Boer een 'goed voetballend' en 'opportunistisch' team, in de aanval zal staan, is nog niet duidelijk. "Er zal niet veel veranderen", zegt de oefenmeester wel. "De eerste test tegen Feyenoord verliep goed. Hopelijk geeft ons dit een positieve boost. Met dit team kunnen we kampioen worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen