Vd Looi: "Ajax met PSV de beste ploeg van de Eredivisie"

12 februari 2016, 16:47

FC Groningen begon het nieuwe kalenderjaar matig, met een forse thuisnederlaag tegen FC Utrecht en twee moeizame gelijke spelen. Inmiddels is de weg omhoog weer ingezet en is de ploeg van Erwin van de Looi vier wedstrijden op rij ongeslagen. Zondagmiddag komt Ajax op bezoek in de Euroborg.

"Wij hebben de laatste twee wedstrijden gewonnen, dus we hebben aardig wat zelfvertrouwen. Maar voetballend zal het wel weer beter moeten dan tegen Cambuur. We moeten meer het niveau van Zwolle-uit gaan benaderen", zo zegt Van de Looi op de clubwebsite. In Zwolle won FC Groningen met 1-3 door goals van Alexander Sørloth, Michael de Leeuw en Danny Hoesen.

Ajax werd de afgelopen weken geteisterd door blessures en zit dun in de verdedigers. Toch is Ajax met PSV de beste ploeg van de Eredivisie, zo vindt Van de Looi. "Ajax heeft een ploeg met veel kwaliteit. Jongens als Anwar El Ghazi en Amin Younes zijn spelers die het verschil kunnen maken. De weerstand zal dus aardig hoog zijn, maar wij gaan ook zondag vooral van onze eigen kracht uit en willen vanaf het begin laten zien wat onze intenties zijn."

"We hebben eerder laten zien, zeker in de Euroborg, dat we altijd een kans hebben tegen de topclubs en tegen teams die ons wat meer ruimte geven om te voetballen. Maar Ajax is ook een ploeg, die verdedigend weinig weggeeft. Ons rendement zal zondag dus hoog moeten zijn", blikt Van de Looi vooruit. Het duel begint zondag om 12.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen