Sunderland bezorgt Van Gaal volgende kater

13 februari 2016, 15:52   Bijgewerkt: 13 februari 2016, 16:43

Louis van Gaal heeft weer een tegenvaller te verwerken gekregen met Manchester United in de Premier League. Een week nadat tegen Chelsea in de extra tijd de winst uit handen werd gegeven (1-1) ging het zaterdag ook in de uitwedstrijd tegen Sunderland in de slotfase verkeerd. Door een eigen goal van Manchester United-keeper David De Gea werd met 2-1 verloren in het Stadium of Light.

Al binnen drie minuten was het duidelijk dat het weer een moeilijke middag ging worden voor Manchester United. Thuisclub Sunderland toonde vanaf het eerste fluitsignaal veel strijd en werd daarvoor al in de derde minuut beloond in de vorm van een doelpunt, al kwam deze wel op gelukkige wijze tot stand. Wahbi Khazri legde op de linkerflank aan voor een vrije trap. Deze was als voorzet bedoeld, maar ging aan iedereen voorbij en vloog in één keer in het doel.

Later in de eerste helft onderstreepte Patrick van Aanholt de strijdlust van Sunderland. De Nederlandse verdediger troefde zijn tegenstander af op wilskracht en stond daarmee aan de basis van een nieuwe aanval. Jermain Defoe was daarvan het eindstation, maar hij liet een kans op de 2-0 onbenut.

Manchester United speelde opnieuw niet groots, maar kwam zes minuten voor de pauze wel langszij. Sunderland-doelman Vito Mannone wist een schot van Juan Mata vanaf de rand van het penaltygebied nog te keren, maar in de rebound had Anthony Martial uit een lastige hoek wel succes.

Ook in de tweede helft zette Sunderland vroeg druk op Manchester United, wat resulteerde in kansen van onder meer Defoe, Dame N'Doye en Lamine Koné. Keeper David De Gea én Daley Blind wisten echter te voorkomen dat de thuisclub opnieuw de leiding nam. Acht minuten voor tijd kwam Sunderland dan toch op 2-1. De defensie van Manchester United zag Koné bij een hoekschop van Khazri volledig over het hoofd, waardoor hij ongehinderd kon koppen. De Gea raakte zijn inzet nog wel aan, maar werkte de bal juist in eigen doel (2-1).

In de slotminuten ging Manchester United op jacht naar een nieuwe gelijkmaker, maar deze bleef uit. Invaller Memphis Depay, afgelopen maanden nog veroordeeld tot het meespelen met de beloften, claimde in de 88ste minuut wel een strafschop. Volgens de oud-PSV'er blokte John O'Shea zijn schot met de hand, maar in de ogen van de scheidsrechter deed de Sunderland-speler dat met zijn maag en dus weigerde hij de bal op de stip te leggen.

Manchester United heeft de kans om in te lopen op de top-vier dus laten liggen. De ploeg van Van Gaal blijft met 41 punten vijfde in de Premier League. De top-vier staat zondag tegenover elkaar: Leicester City (53 punten) gaat op visite bij Arsenal (48), Tottenham Hotspur (48) speelt uit tegen Manchester City (47). West Ham United kan later zaterdagmiddag de vijfde plaats overnemen van Manchester United. De Londenaren bezoeken Norwich City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen