Dortmund en Leverkusen winnen nipt, Hertha onderuit

13 februari 2016, 17:40

Borussia Dortmund heeft de tweede plaats in de Duitse competitie verstevigd. De ploeg van trainer Thomas Tuchel zegevierde zaterdag op het eigen Signal Iduna Park met 1-0 over Hannover 96, terwijl nummer drie Hertha BSC met 2-0 verloor bij VfB Stuttgart. De formatie uit Berlijn zag Bayer Leverkusen, dat met 1-2 won bij SV Darmstadt 98, ook nog eens op gelijke hoogte komen in het klassement.

Dortmund moest het tegen hekkensluiter Hannover 96 stellen zonder topscorer Pierre-Emerick Aubameyang, maar trok uiteindelijk wel de drie punten naar zich toe. Henrikh Mkhitaryan kroonde zich met een doelpunt in de 57ste minuut tot matchwinner. Na een aanval van Hannover kwam Dortmund er snel uit en de Armeen joeg de bal van buiten het penaltygebied tegen de touwen.

Dortmund verkleinde met de winst de achterstand op koploper Bayern München, dat zondag nog wel bij FC Augsburg op bezoek gaat, tot vijf punten. De marge van BVB, dat 48 punten heeft, naar nummer drie Hertha BSC bedraagt nu maar liefst dertien punten. De Berlijners delen de derde positie na deze speelronde met Bayer Leverkusen.

Na een reeks van drie gelijke spelen verloor Hertha BSC met 2-0 bij VfB Stuttgart. Sereso Dié bracht de thuisploeg vijf minuten na de pauze aan de leiding, door de bal in de rebound in één keer in het doel te rammen. Voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic bepaalde in de slotfase, na zwak verdedigen van Hertha, de eindscore op 2-0.

Op visite bij Darmstadt keek Leverkusen bij rust tegen een 1-0 achterstand aan, nadat Sandro Wagner in de 28ste minuut had gescoord voor de promovendus. In het tweede bedrijf stelde Leverkusen orde op zaken. Aytac Sulu werkte in de 62ste minuut een vrije trap van Hakan Çalhano?lu in eigen doel en herstelde daarmee onbedoeld het evenwicht. Een kwartier later counterde Leverkusen, nadat Darmstadt bij een hoekschop om een penalty schreeuwde, naar 1-2 via Julian Brandt.

Na zeven wedstrijden zonder zege scoorde VfL Wolfsburg weer eens een driepunter. Zonder de nog altijd geblesseerde Bas Dost werd thuis met 2-0 gewonnen van FC Ingolstadt 04. Julian Draxler en Robin Knoche maakten in de eerste helft het verschil. 1899 Hoffenheim pakte in de eerste wedstrijd na het vertrek van Huub Stevens - de coach stapte eerder deze week op vanwege hartritmestoornissen - een punt. Het degradatieduel bij Werder Bremen eindigde in 1-1. Daardoor blijft Hoffenheim zeventiende, met vijf punten minder dan nummer zestien Werder. De pas 28-jarige Julian Nagelsmann had de leiding over Hoffenheim.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen