Real Madrid wint doelpuntrijk van Athletic de Bilbao

14 februari 2016, 00:05   Bijgewerkt: 14 februari 2016, 01:23

Real Madrid heeft de tweede plaats in La Liga (tijdelijk) overgenomen van Atlético Madrid. De ploeg van trainer Zinedine Zidane zegevierde zaterdag in het eigen Estadio Santiago Bernabeu over subtopper Athletic de Bilbao. Na een spectaculaire eerste helft stond het 3-1, door twee goals in de slotfase van het tweede bedrijf werd het uiteindelijk 4-2.

Zoals veel vaker dit seizoen kwam Real Madrid al snel op voorsprong. Cristiano Ronaldo opende in de derde minuut de score. De Portugees kapte na een pass van Karim Benzema zijn tegenstander simpel uit en joeg de bal vervolgens met rechts in de kruising. Eraso herstelde zeven later het evenwicht namens Bilbao. De middenvelder trof doel nadat Real-keeper Keylor Navas maar half ingreep op een andere Baskische doelpoging.

In de laatste acht minuten van de eerste helft stelde Real Madrid orde op zaken. James Rodríguez tekende in de 37ste minuut met een prachtig afstandsschot voor de 2-1, Toni Kroos was op slag van rust verantwoordelijk voor de 3-1. Real-verdediger Raphaël Varana kreeg in de 83ste minuut zijn tweede gele kaart, maar met een man minder wist de thuisclub nog wel te scoren. Ronaldo maakte er in de 87ste minuut 4-1 van. Het slotakkoord was voor Elustondo, hij bepaalde in de negentigste minuut de eindscore op 4-2.

Real Madrid komt door de winst op 53 punten. Dat zijn er twee meer dan Atlético Madrid, maar de stadgenoot gaat zondag nog op visite bij Getafe. Real heeft één punt minder dan koploper FC Barcelona, maar dat team heeft nog twee wedstrijden tegoed. Zondag speelt Barça thuis tegen Celta de Vigo.