Koeman wint ook bij Swansea City, Afellay scoort

13 februari 2016, 18:13   Bijgewerkt: 14 februari 2016, 11:50

Ronald Koeman heeft met Southampton opnieuw een goed resultaat neergezet in de Premier League. De Nederlandse manager leidde zijn elftal zaterdag naar een 0-1 overwinning bij Swansea City. Ibrahim Afellay leverde met een treffer een bijdrage aan de 1-3 zege van zijn club Stoke City bij AFC Bournemouth.

Shane Long was het goudhaantje bij Southampton. De Ierse aanvaller kopte in de 69ste minuut, geheel ongedekt, raak uit een voorzet van James Ward-Prowse en tekende daarmee voor zijn zesde Premier League-doelpunt van dit seizoen. Virgil van Dijk en Jordy Clasie hadden een basisplaats bij Southampton, Maarten Stekelenburg bleef op de bank. Dat laatste gold bij Swansea City voor Leroy Fer.

Southampton nestelt zich door de winst naast West Ham United op de zesde plaats. West Ham kwam op bezoek bij Norwich City niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Daar mogen de Londenaren nog blij mee zijn, aangezien ze zeventien minuten voor tijd nog met 2-0 achter stonden door tegengoals van Robert Brady en Wesley Hoolahan in de eerste twintig minuten van de tweede helft. Dimitri Payet en Mark Noble redden met treffers in een tijdsbestek van drie minuten, in de 74ste en 76ste minuut, een punt voor West Ham. Southampton en West Ham hebben veertig punten, één minder dan nummer vijf Manchester United. De equipe van Louis van Gaal verloor eerder op de dag met 2-1 bij laagvlieger Sunderland.

Ibrahim Afellay tekende in de 52ste minuut van de uitwedstrijd van zijn club Stoke City tegen AFC Bournemouth voor zijn eerste Premier League-doelpunt. De oud-speler van PSV schoot de bal op aangeven van Jonathan Walters vanaf de rand van het penaltygebied in het doel. Daarmee tekende hij voor de 0-2, aangezien Gilbert Imbula in de negende minuut al voor de 0-1 had gezorgd. Joselu maakte er drie minuten na de treffer van Afellay 0-3 van, Matt Ritchie redde kort daarna de eer voor Bournemouth. Naast Afellay had ook Erik Pieters een basisplek bij Stoke City.

Met Nathan Aké in de basis pakte Watford FC drie punten bij Crystal Palace. Door een goal van Troy Deeney in de 82ste minuut zegevierde de promovendus met 1-2 op Selhurst Park. Everton ging op het eigen Goodison Park ten onder tegen West Bromwich Albion. Salomon Rondón was met een doelpunt in de veertiende minuut verantwoordelijk voor de 0-1 eindstand.