Chelsea wervelt naar eerste thuiszege onder Hiddink

13 februari 2016, 20:35

Na vier gelijke spelen heeft Guus Hiddink zijn eerste thuiszege in de Premier League van zijn tweede termijn als manager van Chelsea binnen. Dat gebeurde gelijk met ruime cijfers: na een wervelend begin werd Newcastle United zaterdag met 5-1 verslagen op Stamford Bridge.

Chelsea leidde binnen zeventien minuten al met 3-0 tegen Newcastle, dat in die fase onthutsend zwak speelde. Diego Costa opende in de vijfde minuut de score. De Spanjaard, spelend met een masker omdat hij eerder deze week op de training zijn neus brak, trof doel op aangeven van Willian. Twaalf minuten later waren bij de 3-0 de rollen omgedraaid: ditmaal scoorde Willian na een steekpass van Costa. Pedro had tussendoor, na geklungel in de Newcastle-defensie, al voor de 2-0 gezorgd.

Pedro was na een uur spelen ook verantwoordelijk voor de 4-0. Deze keer trof hij doel na een mooie verre bal van Cesc Fabregas. Invaller Bertrand Traore was in de 83ste minuut met zijn eerste Premier League-doelpunt verantwoordelijk voor de 5-0. De oud-speler van Vitesse gleed de bal in het doel na voorbereidend werk van Azpilicueta. Andros Townsend redde in de slotfase met een individuele actie de eer voor Newcastle.

Chelsea komt door de winst op 33 punten en klimt daarmee naar de twaalfde plaats in de Premier League. Newcastle staat met 24 punten, op doelsaldo, onder de rode streep. Bij de ploeg van manager Steve McClaren hadden Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum een basisplaats, Vurnon Anita, Tim Krul en Siem de Jong ontbraken vanwege een blessure.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen