Heracles in eigen huis volgende slachtoffer wervelend AZ

13 februari 2016, 20:35   Bijgewerkt: 13 februari 2016, 20:40

AZ heeft de sterke reeks een goed vervolg gegeven op bezoek bij Heracles. Met een tennisuitslag trok het aan 't langste eind in Almelo. De thuisploeg leek al snel verslagen, maar knokte zich op wilskracht knap terug. Eindstand: 3-6.

AZ was voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles al acht duels (inclusief de beker) ongeslagen. Het elftal van John van den Brom stapte dus met veel vertrouwen in de bus richting Twente. Vanaf het eerste fluitsignaal oogde AZ ook weer gretig en nam het meteen initiatief. Vincent Janssen kon al vroeg profiteren van een fout bij Heracles. Een pass van Joey Pelupessy op zijn doelman Bram Castro was veel te kort, waarna de topscorer oplettend reageerde en nét op tijd binnentikte.

De wedstrijd leek dus al voor rust beslist, maar Heracles knokte zich sterk terug. De verrassing van het seizoen gaf zich niet zomaar gewonnen. Thomas Bruns pegelde de 1-3 op schitterende wijze tegen de touwen, vlak voor de pauze. Een perfect moment.

Maar Heracles, voorafgaand aan het duel met AZ de nummer drie van de ranglijst, bleef van zich af bijten. Met de steun van de supporters kwam de ploeg opnieuw terug, nu zelfs tot de aansluitingstreffer. Aanvoerder Mark-Jan Fledderus nam zijn mannen op sleeptouw en mikte zelf de 2-4 binnen, waarna Weg Weghorst als een echte spits voor de 3-4 tekende.

Dankzij de zege passeert AZ Feyenoord op de ranglijst en staat het nog maar één punt achter op Heracles.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen