Zaza knalt Juventus voorbij Napoli én naar koppositie

13 februari 2016, 23:02   Bijgewerkt: 14 februari 2016, 00:08

Juventus is de nieuwe koploper in de Serie A. De titelverdediger nam zaterdag de eerste plaats over van Napoli, door die ploeg in het eigen Juventus Stadium in een rechtstreeks duel te verslaan. De kraker stevende af op een doelpuntloos gelijkspel, maar invaller Simone Zaza knalde Juventus in de slotfase op schitterende wijze naar de overwinning: 1-0.

Al weken ging het in Italië over zaterdag 13 februari. Het was de dag waarop Juventus en Napoli tegenover elkaar zouden staan in Turijn, in wat wel eens de wedstrijd van het seizoen kon zijn. Waar Fiorentina, Internazionale en AS Roma steeds vaker punten begonnen te morsen en daarmee afhaakten in de titelstrijd, daar bleven Juventus en Napoli hun wedstrijden winnen. Napoli had tot vanavond acht keer op rij gewonnen, Juventus zelfs veertien maal. Daardoor is het gevecht om de Scudetto uitgemond in een tweestrijd tussen deze clubs.

Dat gelijkspel leek er ook te komen. Juventus en Napoli hadden hun zaakjes achterin uitstekend voor elkaar, waardoor beide teams maar mondjesmaat tot kansen kwamen. Napoli, dat over de hele wedstrijd meer balbezit had dan de gastheer, was in de eerste helft in een tijdsbestek van drie minuten twee keer dicht bij een treffer. In de 35ste minuut kwam topscorer Gonzalo Higuain net tekort om Gianluigi Buffon te kunnen testen met een kopbal. Even later waagde verdediger Raul Albiol bij een hoekschop een poging, maar Buffon redde schitterend.

Juventus had na ruim een uur spelen een mooie mogelijkheid om de score te openen. Wonderkind Paulo Dybala kon na een voorzet van Paul Pogba ongedekt uithalen, maar hij schoot net over. Zijn ploeggenoot Simone Zaza, in de 58ste minuut in de ploeg gekomen bij Juventus, had in de 88ste minuut wel succes. De Italiaans international beproefde zijn geluk van afstand en zag zijn inzet via het lichaam van Albiol in het doel vliegen, wat leidde tot een groot feest op de tribunes (1-0).

Juventus heeft nu, met nog dertien duels te spelen in de Serie A, één punt voorsprong op Napoli.