De Boer kiest voor verwachte namen in Groningen

14 februari 2016, 11:33   Bijgewerkt: 14 februari 2016, 13:36

Frank de Boer houdt in de uitwedstrijd tegen FC Groningen vast aan het elftal dat vorige week in de Klassieker tegen Feyenoord (2-1 winst) na het wegvallen van de geblesseerde Jairo Riedewald op het veld stond. Dat betekent onder meer dat Nick Viergever weer een basisplaats te pakken heeft. Overigens is De Boer zelf afwezig. Hij is ziek, waardoor Hennie Spijkerman zich over de coaching ontfermt.

Viergever vormt samen met Mike van der Hoorn het centrale verdedigingsduo. Omdat Kenny Tete ook langdurig uit de roulatie ligt, is Joël Veltman weer als rechtsachter geposteerd. Voor het gebruikelijke middenveld (Bazoer, Klaassen en Gudelj) staat Anwar El Ghazi weer in de spits. Hij houdt Arek Milik op de reservebank. Lasse Schöne staat ook aan de aftrap, waardoor Viktor Fischer weer reserve is.

Aan de zijde van Groningen valt op dat winteraanwinst Alexander Sørloth begint tegen Ajax. De spits speelt vanwege een gebroken hand met een brace. Door de basisplaats van de Noor is Danny Hoesen weer veroordeeld tot een rol als wissel. Verder heeft de vertrekkende coach Erwin van de Looi geen mutaties doorgevoerd in zijn basiselftal, ten opzichte van het duel met SC Cambuur (2-0 winst).

Het treffen in de Euroborg, dat om 12.30 uur wordt afgetrapt, staat onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld.

Opstellingen

FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Payne; Maduro, De Leeuw, Tibbling; Linssen, Sørloth, Drost.

Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schöne, El Ghazi, Younes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen