Ajax slaat in tweede helft toe en wint in Euroborg

14 februari 2016, 14:23   Bijgewerkt: 14 februari 2016, 16:53

In nogal barre en koude omstandigheden was het treffen tussen FC Groningen en Ajax niet bepaald een wedstrijd om echt warm van te worden. Toch zullen ze daar in Amsterdam maling aan hebben. De Ajacieden wonnen met 1-2 in de Euroborg en gaan daarom in ieder geval voor even aan kop in de Eredivisie. PSV (NEC-uit) kan de leiding later op Valentijnsdag wel weer overnemen.

Aan Groningen-zijde zorgde met name Oussama Idrissi, al vroeg in gevallen voor de geblesseerd geraakte Bryan Linssen, voor gevaar. Bij zijn grootste kans schoot de jongeling de bal voorlangs. Andere aardige kansen waren in de eerste helft voor Jesper Drost en Alexander Sørloth. Drost mikte naast na een harde lage voorzet van Hans Hateboer, Sørloth schoot in het zijnet na een pass in de diepte.

Ajax schoot meteen prima uit de startblokken in de tweede helft en kwam na een uur spelen op voorsprong. Na een kopbal van Nemanja Gudelj heerste er twijfel in de Groningse defensie, waardoor het voor Anwar El Ghazi een koud kunstje was om de 0-1 aan te tekenen. Het was zijn tiende goal van het seizoen. Amin Younes maakte er bijna meteen 2-0 van, maar Padt was op zijn hoede. Even later viel de tweede treffer wel: Younes kapte Hateboer uit, werd door de back neergehaald en kreeg een penalty. Schöne schoof deze koeltjes in het hoekje.

Zodoende won Ajax voor de tweede keer in zes seizoenen in de Euroborg en kunnen de Amsterdammers later op deze zondag rustig kijken hoe PSV het er vanaf gaat brengen in Nijmegen. Als de Eindhovenaren drie punten pakken in de Goffert, dan is hun voorsprong op Ajax weer één puntje.

[photo,95752,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen