Leicester met tien man in extremis onderuit bij Arsenal

Ger
14 februari 2016, 15:01   Bijgewerkt: 14 februari 2016, 22:54

Leicester City heeft een voorsprong uit handen gegeven op bezoek bij Arsenal: 2-1. Een rode kaart voor Danny Simpson leidde de nederlaag van de verrassende Premier League-koploper in. Voor Leicester was het de tweede opeenvolgende lastige competitiewedstrijd op vreemde bodem. Vorige week werd titelkandidaat Manchester City wél aan de zegekar gebonden (1-3).

Goaltjesdief Jamie Vardy zette Leicester op slag van rust op voorsprong tegen Arsenal. De spits benutte een strafschop. In de tweede helft bewees Simpson de lijstaanvoerder een zeer slechte dienst door binnen enkele minuten twee keer geel te incasseren. Met een mannetje minder wist Leicester de marge niet vast te houden. Theo Walcott maakte twintig minuten voor tijd gelijk.

Die stand prijkte tot diep in blessuretijd op het bord. Uitgerekend invaller Danny Welbeck schonk de Londenaren in extremis zowaar nog de overwinning. De van een zware knieblessure herstelde spits kopte de bal tegen het net uit een vrije trap van Mesut Özil.

Leicester ziet Arsenal door het resultaat tot op twee punten naderen. Tottenham Hotspur kan later op de dag eveneens dichterbij komen. De nummer twee van de ranglijst speelt bij Manchester City.