Gudelj: "Tactiek van tweede helft past beter bij ons"

14 februari 2016, 16:49

Na een bijzonder matige eerste helft verscheen er zondagmiddag in de pittige uitwedstrijd tegen FC Groningen een volledig ander Ajax aan de aftrap van het tweede bedrijf. Het tij werd gekeerd en dankzij doelpunten van Anwar El Ghazi en Lasse Schöne (penalty) wonnen de Amsterdammers met 1-2 in de Euroborg. Nemanja Gudelj had na afloop een verklaring voor het contract tussen beide helften.

Gudelj weet waar het mis ging in de eerste helft en waardoor Ajax na rust een ander gezicht kreeg. "Het druk zetten ging niet goed, omdat we ervoor hadden gekozen om wat lager te staan om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Dat lukte maar één of twee keer. In de tweede helft hebben we hoger druk gezet, toen ging het veel beter", weet Gudelj. "Als je ziet dat de tactiek niet lekker loopt, dan moet je iets omzetten zodat je op het middenveld in de duels kan komen. Daar ligt onze kracht. De tactiek van de tweede helft past beter bij ons."

Coach Frank de Boer zat wegens ziekte niet in de dug-out bij Ajax en FCUpdate.nl vroeg de Serviër wat hij daar van vond. "Natuurlijk heb liever dat de trainer erbij is, omdat dat toch een extra impuls geeft. Maar we hebben de wedstrijd als team voor hem gewonnen. Ik moet zeggen dat de rest van de technische staf het heel goed opgepakt heeft."

De Ajacieden kunnen zondagmiddag achterover leunen tijdens NEC-PSV. "Ik ga daar lekker relaxed naar kijken. Ik weet dat de uitwedstrijd tegen NEC altijd lastig is, dus ik hoop dat PSV punten laat liggen. Maar het belangrijkste is dat wij gewonnen hebben", besluit Gudelj.

[photo,95750,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen