AFC staat koppositie in Topklasse na nederlaag af aan HFC

14 februari 2016, 17:46

Het Amsterdamse AFC is de koppositie in de Topklasse zondag kwijtgeraakt. De ploeg verloor voor het eerst dit seizoen op eigen veld. HBS ging met een 2-1 zege huiswaarts naar Den Haag.

In het eerste kwartier van de wedstrijd knalden Geoffrey Galatá en HBS-speler Jelmer de Winter hard met de hoofden tegen elkaar. Galatá moest daardoor zelfs het veld verlaten. AFC was in de openingsfase de bovenliggende partij en zette dat na een half uur spelen om in een 1-0 voorsprong. Pieter Koppmans was het eindstation na een mooie aanval van de Amsterdammers.

HBS kwam in de tweede helft een stuk beter voor de dag en trok na tien minuten de stand gelijk. Tjeerd Westdijk benutte een gegeven strafschop. Daarna bleven de grootste mogelijkheden voor de bezoekers uit Den Haag. Invaller Ali Al Fredawi kroonde zich tot matchwinner door de bal in de korte hoek te prikken en daarmee de drie punten veilig te stellen voor HBS.

Koninklijke HFC ging zelf op bezoek bij JvC Cuijk en nam de koppositie in de Topklasse over dankzij een 1-3 overwinning. Zowel HFC als AFC beschikt nu over 36 punten, maar HFC heeft nog een wedstrijd tegoed.