PSV faalt niet in Nijmegen en blijft koploper

14 februari 2016, 18:45

PSV blijft lijstaanvoerder in de Eredivisie. De ploeg van trainer Phillip Cocu bleek tijdens de laatste wedstrijd van het weekeinde sterker dan opponent NEC: 0-3. In Nijmegen leidde de tandem Jetro Willems-Luuk de Jong de Eindhovense overwinning in. De Jong scoorde met het hoofd de 0-1, na voorbereidend werk van de linksback. Jürgen Locadia en winteraanwinst Marco van Ginkel zorgden voor de overige treffers.

Het doelpunt van De Jong deed de PSV-aanhang even terugdenken aan het kampioensjaar 2014-2015. Jetro Willems maakte vandaag zijn rentree in de basis en dat betekende een comeback van de befaamde tandem Willems-De Jong. Zoals zo vaak afgelopen seizoen bezorgde Willems een piekfijne, vroege voorzet richting de penaltystip. Daar stond Luuk de Jong, die alle vrijheid kreeg om de bal naar de grond en langs NEC-doelman Brad Jones te koppen.

Dankzij de zege evenaart PSV een clubrecord. De titelhouder bleef ongeslagen in haar laatste zeventien competitieduels en heeft nog één wedstrijd nodig om geschiedenis te schrijven. Nog belangrijker is het feit dat PSV door de overwinning de koppositie weer overneemt van Ajax. De Amsterdammers wonnen eerder vandaag van FC Groningen (1-2), maar moeten PSV dus nog altijd voor zich dulden.

Op een nat veld in De Goffert was de zege van PSV allesbehalve vanzelfsprekend. NEC liet zich terugzakken en hoopte op een kans in de omschakeling. Die kans kwam er in de eerste helft voor Joey Sleegers. De behendige aanvaller begon samen met Anthony Limbombe centraal in de aanval en was tweemaal dicht bij een thuisdoelpunt.

Bij Sleegers zijn eerste kans zette rechtsback Todd Kane hem vrij voor Jeroen Zoet, maar zag Sleegers zijn inzet tegen het been van de keeper verdwijnen. De tweede kans zette Sleegers zelf op middels een prachtige loopactie, waarbij hij de PSV-defensie te slim af was. Zijn slappe inzet kwam echter opnieuw niet verder dan de doelverdediger van de uitploeg.

In de tweede helft hield Brad Jones NEC op de been. De keeper redde een aantal keren knap op inzetten van de tegenpartij. PSV testte de doelman onder meer via een aanval die werd opgezet door Marco Van Ginkel. Hij speelde met een steekbal Santiagos Arias vrij, die op zijn beurt Luciano Narsingh de bal voor het intikken gaf.  Zijn schot van dichtbij werd op miraculeuze wijze door Jones uit het doel gehouden.

Jones moest even daarna zijn meerdere erkennen in Jürgen Locadia. Een corner van PSV werd verlengd door De Jong, waarna Locadia bij de tweede paal alleen nog maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten. Winteraanwinst Marco van Ginkel besliste het duel op aangeven van diezelfde Locadia. Locadia gunde de bal vanaf de zijkant aan de middenvelder, die beheerst de 0-3 in de hoek schoof.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen