KNVB vindt bewijs voor matchfixing bij Willem II

15 februari 2016, 07:46   Bijgewerkt: 15 februari 2016, 07:53

Het is zeker dat er in 2009 een geval van matchfixing heeft plaatsgevonden in de Eredivisie. De KNVB heeft bevestigd dat het bewijs gevonden heeft voor wedstrijdmanipulatie bij Willem II. De uitwedstrijd tegen FC Utrecht van 9 augustus 2009, die met 1-0 verloren werd door de Tilburgers, is volgens de Nederlandse voetbalbond met zekerheid gefixt. Dat meldt de Volkskrant.

Naast het duel met Utrecht lijkt ook het treffen tussen Willem II en het nationale elftal van Sierra Leone gemanipuleerd te zijn geweest. De KNVB startte in januari 2015 een onderzoek naar matchfixing, toen er in bovengenoemde krant hardnekkige geluiden over sabotage te horen waren. Ibrahim Kargbo (33) zou de spil zijn geweest in het schandaal. De Sierra Leonese middenvelder was naar verluidt de schakel tussen het team en Wilson Raj Perumal, een veroordeelde matchfixer uit Singapore.

Kargbo en Perumal zouden lange tijd mailcontact hebben gehad over het manipuleren van wedstrijden. De  man uit Singapore laat weten dat hij 'absoluut niets' te maken heeft met matchfixing rond de benefietwedstrijd van Willem II tegen Sierra Leone. Voor het manipuleren van het duel met Utrecht vroeg Kargbo per e-mail 200.000 euro, maar Perumal zou 'maar' 75.000 euro hebben willen betalen. Naast Kargbo zouden er nog twee teamgenoten in het complot zitten. De naam van Maikel Aerts wordt genoemd, maar de  integriteitseenheid vond hier ondanks vermoedens geen bewijs voor. De doelman heeft betrokkenheid eerder ontkend.

Vorig jaar bleek uit onderzoek van de Volkskrant dat Ajax - Willem II (4-0 op 17 oktober 2009) en Feyenoord - Willem II (1-0 op 19 december 2009) gemanipuleerd zouden zijn. Hier is echter geen bewijs voor gevonden. "Maar ik neem voetstoots aan dat er in 2008 en 2009 veel meer is gebeurd in Nederland", zegt Tjeerd Veenstra, voorzitter van de integriteitseenheid. Er doen ook nog matchfixinggeruchten de ronde over een andere club. "We hebben het ook gelezen. De integriteitseenheid houdt niet op te bestaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen