Willem II: "Dit nieuws is dramatisch voor de club"

15 februari 2016, 07:51

Deze maandagochtend werd geopend met het nieuws dat de integriteitseenheid van de KNVB bewijs heeft gevonden voor matchfixing bij Willem II. De met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht van 9 augustus 2009 is gemanipuleerd door de Tilburgse eredivisionist. Ibrahim Kargbo werd al genoemd als de spil in het schandaal en is nu officieel schuldig bevonden. Willem II baalt als een stekker van de gang van zaken.

"Dit nieuws is dramatisch voor de club en in het bijzonder voor trainers, spelers en medewerkers die destijds betrokken waren bij Willem II. Daarnaast is deze uitkomst niet goed voor het voetbal in het algemeen", meldt algemeen directeur Berry van Gool op de officiële website van Willem II.

Niet alleen de KNVB, maar ook het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de 33-jarige Kargbo, die tussen 2006 en 2010 onder contract stond bij Willem II. "De club is niet aansprakelijk voor individuele praktijken zoals deze. Om die reden geeft het voor dit moment enige opluchting dat dit de club nu niet meer treft, maar laten we met alle betrokken partijen nadenken over een pro-actieve aanpak die matchfixing in de toekomst tegen gaat", stelt Van Gool.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen