Palermo wekt Iachini tot leven uit trainerskerkhof

15 februari 2016, 10:19   Bijgewerkt: 15 februari 2016, 12:46

De trainerscaroussel draait dit seizoen overuren bij Palermo. De Serie A-club heeft Giuseppe Iachini gek genoeg weer aangesteld als trainer, terwijl het de Italiaanse oefenmeester drie maanden geleden nog ontsloeg. Het tekent het seizoen van Palermo, dat vaker van trainer lijkt te wisselen dan het wedstrijden wint.

Na veel trainerswisselingen stond Goivanni Bosi afgelopen weekend voor de groep, toen Palermo in eigen huis met 1-3 van Torino verloor. Dat heeft de excentrieke voorzitter Maurizio Zamparini ertoe doen besluiten om de trainer al na één duel te vervangen. De club van Sicilië heeft Iachini dus teruggehaald. De coach werd op 10 november ontslagen. Hij werd toen opgevolgd door Davide Ballardini, die op 11 januari op straat gezet werd.

Guillermo Barros Schelotto werd eerder aangesteld als vervanger van Ballardini, maar de Argentijn beschikte niet over de juiste papieren, waardoor Bosi en ook Giovanni Tedesco even voor de groep stonden. Eerder dit seizoen was ook Fabio Viviani als coach actief bij Palermo, waardoor er in totaal zes trainers actief waren bij de Italiaanse club. Met Iachini heeft één van deze coaches dus ook nog eens twee dienstverbanden gehad.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen