'Hoffenheim wil Schreuder ook na zomer behouden'

15 februari 2016, 12:40

1899 Hoffenheim wil niet alleen dat Alfred Schreuder na het vertrek van hoofdcoach Huub Stevens tot het eind van het seizoen zal aanblijven, maar hoopt dat de assistent-trainer ook na de huidige jaargang aan boord blijft. Hij werkt na de exit van Stevens, die met hartritmestoornissen kampt, als rechterhand van de pas 28-jarige Julian Nagelsmann.

Hoffenheim ziet dus toekomst in Schreuder, maar de Nederlandse coach overweegt om weer op eigen benen te gaan staan als trainer. In april lijkt hij de knoop door te hakken. "De Bundesliga is een geweldige competitie. We gaan er alles aan doen om erin te blijven. Er zijn nog genoeg wedstrijden, maar we moeten zien dat we eens een serie neer kunnen zetten", zegt Schreuder in De Telegraaf.

Het vertrek van Stevens kwam ook voor Schreuder als een regelrechte verrassing. "Huub wilde logischerwijs geen risico's nemen met zijn gezondheid. Natuurlijk heb ik met hem gesproken over de nieuwe situatie, maar hij zei dat ik gewoon het seizoen af moet maken, als ik dat wil", aldus de assistent-trainer, die met Hoffenheim voorlaatste staat in de Bundesliga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen