Kluivert zoekt naar mooie kans als hoofdcoach

15 februari 2016, 11:45

Patrick Kluivert maakte in zijn imposante loopbaan als speler furore en hoopt ook als trainer naam te kunnen maken in de voetbalwereld. De trainerscarrière van de 39-jarige oud-international staat nog in de kinderschoenen, maar als bondscoach van Curaçao zette hij een mooie stap op dit vlak. De voormalig spits van onder meer Ajax, FC Barcelona, AC Milan en Valencia deed ook al ervaring op bij FC Twente, NEC en het Nederlands elftal, waar hij assistent was van bondscoach Louis van Gaal.

"Het was een geweldige periode. Ik had sterke spelers tot mijn beschikking en we zijn best ver gekomen in de WK-kwalificatiereeks", zegt Kluivert op de website van de FIFA over zijn tijd bij Curuçao. "Wellicht ga ik door bij Curaçao, de deur is nog niet dicht. Als ik nog niet op eigen benen kan staan bij een club, dan zal ik me met plezier voorbereiden op de Gold Cup-kwalificaties", aldus de voormalig topschutter van Oranje.

"Maar toch heeft het coachen bij een clubteam de prioriteit voor mij", stelt Kluivert. "Mijn ambitie is om ooit trainer te worden bij een grote club. Ik moet nog wel veel leren, daarom ben ik op zoek naar een mooie kans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen