Twente reageert en moet vrezen voor puntenaftrek

16 februari 2016, 09:29

Naar aanleiding van een bericht van TC Tubantia over bedrog en gesjoemel rond de transfer van Dusan Tadic naar Southampton, heeft FC Twente in een statement op haar officiële website tekst en uitleg gegeven over de gang van zaken. Bij monde van interim-directeur Onno Jacobs reageren de Tukkers op de berichtgeving.

Voor Twente zelf was het geen nieuws. "Het was bekend dat er op transfergebied handelingen zijn verricht die vraagtekens oproepen. Daar heb ik een onafhankelijk advocatenkantoor voor ingeschakeld. Directe aanleiding was inderdaad de onduidelijke gang van zaken rondom de transfer van Dusan Tadic", geeft Jacobs aan. "Daar zagen we vreemde facturen en overeenkomsten die niet helder waren. Over deze gegevens is in januari contact geweest met de onderzoekers en met de KNVB. Wat dit betreft zitten er in het artikel van TC Tubantia voor ons geen verrassingen."

De interim-directeur oordeelt niet over de rol van ex-bestuursleden Joop Munsterman en Aldo van der Laan en benadrukt dat alles al bekend was en doorgespeeld is richting de KNVB, de gemeente Enschede en de onderzoekers. "Het is nu aan de onderzoekers om alle feiten op tafel te krijgen, die te wegen, van daaruit conclusies te trekken en deze begin maart te presenteren. Zo hebben we dat ook afgesproken met de KNVB-licentiecommissie en de gemeente Enschede en dat vinden we bovendien correct tegenover de onderzoekers en alle andere betrokkenen."

"Laat een ding duidelijk zijn", zegt Jacobs ten slotte. "FC Twente is er alles aan gelegen om een streep te kunnen zetten onder het verleden. Pas dan kunnen we weer vooruit", aldus de directeur.

Vooruit kijken lijkt vooralsnog niet te kunnen. Sterker nog: er dreigt een nieuwe puntenaftrek voor de Tukkers, zo meldt VI. Hieraan ten grondslag ligt het feit dat Twente zichzelf niet in staat acht om voor 1 maart deugdelijke halfjaarcijfers te presenteren. Het heeft uitstel gevraagd aan de licentiecommissie van de KNVB. De gemeente Enschede is bovendien om coulance gevraagd. Twente moest voor 15 februari een risico- en liquiditeitsprognose opsturen, om de garantstelling van 32 miljoen euro door te kunnen laten gaan. De deadlines kunnen vanwege de lopende onderzoeken niet gehaald worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen