'FC Groningen informeert bij NEC naar Faber'

16 februari 2016, 13:12

FC Groningen is na de aankondiging van het vertrek van Erwin van de Looi naarstig op zoek naar een nieuwe coach en de bekerhouder heeft in deze zoektocht aangeklopt bij NEC, om te informeren naar de status van Ernest Faber.

Dat meldt Voetbal International dinsdagmiddag op haar website. Faber kent een uitstekend debuut seizoen bij NEC, dat vorig seizoen met een puntenrecord kampioen werd in de Jupiler League en momenteel terug te vinden is op plaats acht in de Eredivisie. Faber heeft in Nijmegen een contract met een looptijd tot medio 2017. Dat houdt in dat Groningen een som moet betalen om de trainer los te weken.

Wat ook een optie is voor Groningen, is het doorschuiven van Dick Lukkien. De oefenmeester is momenteel de rechterhand van Van de Looi, die komende zomer ondanks de bekerwinst in 2015 een punt gaat zetten achter zijn verblijf in de Euroborg. Lukkien verlengde vorig jaar zijn contract met drie seizoenen en zal op deze dinsdag om tafel gaan met de clubleiding, om het over de situatie te hebben.

Naast Faber wordt de naam van Art Langeler, hoofd opleidingen bij PSV en oud-trainer van PEC Zwolle, ook genoemd bij Groningen. Er zou al oriënterend gesprek tussen deze partijen hebben plaatsgevonden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen