Spalletti moedig: "Vijftig procent kans tegen Real"

16 februari 2016, 13:49

AS Roma-coach Luciano Spalletti denkt niet dat er één ploeg de grote favoriet is voor de Champions League-ontmoeting met Real Madrid. De oefenmeester, die onlangs de ontslagen coach Rudi Garcia opvolgde bij de Giallorossi, schat de kansen in op 'fifty-fifty'. Woensdagavond wordt het eerste duel tussen beide ploegen in Rome afgewerkt, de return in Madrid staat later op het menu.

"Ik denk niet dat er een duidelijke favoriet aan te wijze is. Wij hebben vijftig procent kans om de volgende ronde te bereiken", zegt Spalletti verrassend genoeg. Veel mensen beschouwen Roma als de underdog, maar daar wil de trainer niets van weten. "De laatste keer dat ik Real trof met Roma had ik we een stabielere ploeg, nu zijn we nog wat meer zoekende. Maar ik heb heel veel vertrouwen in mijn spelers", aldus de Roma-trainer. "We zijn op de goede weg."

De Toscaanse oefenmeester wist Real Madrid in 2008 uit te schakelen en hoopt dat kunstje dit keer weer te flikken. Hij lijkt tegen de Spaanse topclub te kunnen beschikken over Francesco Totti en Daniele De Rossi, die de afgelopen tijd met fysiek ongemak kampten. "Deze spelers zullen waarschijnlijk tot de wedstrijdselectie behoren. Ik ga de tactiek tegen Real nog niet prijsgeven", stelt Spalletti.

Belangrijk wordt om Cristiano Ronaldo af te stoppen, weet Spalletti. "Hij is een van de beste spelers ter wereld, die altijd het verschil kan maken. Ik zet een snelle speler tegenover hem, Alessandro Florenzi bijvoorbeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen