Vanhaezebrouck: "Wolfsburg uitdaging van ander niveau"

Jw
16 februari 2016, 17:44

KAA Gent is één van de verrassende namen in de knock-outfase van de Champions League. De Belgen nemen het morgen op tegen VfL Wolfsburg, waar de Nederlander Bas Dost actief is. Trainer Hein Vanhaezebrouck is onder de indruk van het Duitse voetbal. "Dat wordt een uitdaging van een ander niveau, het Duitse voetbal is redelijk compleet", zegt hij.

"Wat mij betreft is de Duitse competitie samen met de Spaanse op voetballend vlak de sterkste competitie van Europa", analyseert de succesvolle trainer tegenover Sporza. "Als je kijkt naar de andere groepswinnaars die we hadden kunnen loten, dan is het logisch om te zeggen dat Wolfsburg de "kleinste" club was. Maar zij zijn vorig jaar wel tweede geworden in Duitsland, een heel moeilijk niveau. Wolfsburg is een heel moeilijke tegenstander."

"Het Duitse voetbal is redelijk volledig, er zit alles in. Fysiek en tactisch is het in rode", vervolgt Vanhaezebrouck zijn lofzang voor de Bundesliga. "Ik denk dat het de moeilijkste wedstrijd wordt die we tot nog toe gespeeld hebben. We weten allemaal dat we niet in de moeilijkste groep zaten. Wolfsburg is een nieuwe uitdaging van een ander niveau."

Vanhaezebrouck heeft zijn team een duidelijke boodschap meegegeven in de aanloop naar het duel. "Als we morgen domme goals slikken, dan zal ik daar een probleem mee hebben. Je kunt altijd een tegengoal krijgen waar weinig aan te doen is, maar wij pakken ze de laatste tijd wel iets te makkelijk. Dat moeten we nu echt vermijden", besluit de 52-jarige Belg.

Gent speelt woensdag thuis tegen VfL Wolfsburg, waarna het dinsdag 8 maart de return speelt in Duitsland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen