Adviseur Advocaat: "Dit komt eigenlijk wel goed uit"

Jw
16 februari 2016, 17:55

In een poging om de sportieve crisis bij Feyenoord een halt toe te troepen, trok de Rotterdamse club dinsdag Dick Advocaat aan als adviseur. De 68-jarige Hagenaar gaat trainer Giovanni van Bronckhorst bijstaan, zo maakte de club eerder vandaag al bekend. Voor de gelouterde voetbalman komt het nieuwe avontuur, dat hij overigens als vriendendienst doet, op een goed moment.

Advocaat had een adviserende rol bij ADO Den Haag, maar daar was voor hem weinig meer te doen, stelt hij. ''Bij ADO is het nu stil met die Chinese meneer. Ik ben dus eigenlijk vrij man. Het kwam eigenlijk wel goed uit", zegt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Feyenoord maakte al bekend dat Advocaat geen trainingen zal leiden, maar wat hij precies gaat doen, moet nog worden bepaald. "Ik heb al kort met Giovanni gesproken. Dat ik ga helpen, komt vooral door de goede band met hem. De komende tijd ga ik het bekijken en zien wat ik kan doen voor de club."

Advocaat heeft op de bank gezeten bij een flinke lijst aan clubs, maar nooit als trainer van Feyenoord. Nu zet hij zich dus alsnog in voor de Rotterdamse club. "In het verleden zat ik er twee keer dicht bij. Ik had het het niet meer verwacht. Nu werk ik in een andere rol", aldus Advocaat, die Van Bronckhorst voor de rest van het seizoen gaat helpen.

Feyenoord verloor in de Eredivisie al zeven wedstrijden op rij, waardoor het is afgehaakt in de strijd om de landstitel en ook de derde plaats in gevaar is gekomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen