Van de Beek verovert vast plekje in hoofdmacht Ajax

Jw
16 februari 2016, 18:35

Ajax is tevreden over de prestaties van Donny van de Beek. De 18-jarige middenvelder blijft de rest van het seizoen onderdeel van de hoofdmacht van de Amsterdamse club. Dat meldt trainer Frank de Boer dinsdag in een interview.

De Boer gunde Van de Beek vorig seizoen al een debuut in het profvoetbal, maar dit seizoen beleeft de jongeling zijn doorbraak. "In de A1 moet je het voorbeeld zijn. In het tweede mag je wel wat fouten maken, maar moet je ook een dragende speler zijn. In het eerste mag je fouten maken. In die volgorde moet het gebeuren. Op mentaal gebied is dat ook heel goed om te doen", legt de 45-jarige coach zijn filosofie uit op de website van Ajax.

Van de Beek, die dit seizoen wedstrijden speelde voor Ajax, Jong Ajax en de A1, heeft dat proces dus met succes doorlopen. "Hij is nu een vaste speler van de eerste selectie, helemaal omdat John (Heitinga, red.) en Yaya (Sanogo, red.) weg zijn", aldus De Boer, die dit seizoen in de Eredivisie al zeven keer een beroep deed op de jongeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen