Paris Saint Germain slaat eerste slag in achtste finale CL

Jw
16 februari 2016, 22:43   Bijgewerkt: 16 februari 2016, 23:36

Guus Hiddink heeft zijn eerste nederlaag moeten incasseren na zijn rentree bij Chelsea. Paris Saint Germain was in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League met 2-1 te sterk. Invaller Edinson Cavani besliste de wedstrijd in het voordeel van de Parijzenaren door Thibaut Courtois van dichtbij te kloppen. De Uruquayaan brak daarmee het taaie verzet van de bezoekers en keeper Courtois.

Voor het derde seizoen op rij stonden de twee kapitaalkrachtige clubs tegenover elkaar in de knock-out fase van de Champions League. In de voorgaande edities waren de twee teams aan elkaar gewaagd en brachten uitdoelpunten de beslissing. Vanavond werd de reeks van vier gelijke spelen doorbroken door een sterk spelend Paris Saint Germain, dat aantrad zonder Gregory van der Wiel. De Parijzenaren hielden bijna de hele wedstrijd druk op het doel van Courtois. De Belgische keeper hield lang stand tot Cavani vrij voor hem opdook na een prachtige pass over de verdediging van Angel di Maria. De invaller twijfelde geen moment en passeerde Courtois met een schot tussen zijn benen door.

Ondanks een grote kans voor Diego Costa meteen na rust volgde er in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Onophoudelijke aanvalsgolven van de thuisploeg en Courtois die steeds vaker moest ingrijpen om een nieuwe achterstand te voorkomen. De doelman hield zijn ploeg op de been met reddingen op schoten van Di Maria (afstandsschot met links), Ibrahimovic (schot van dichtbij met rechts) en Lucas (ook een schot met rechts binnen de zestien). De Belgische keeper leek een heldenrol te gaan vertolken toen hij ook een vrije trap van Di Maria uit de linkerhoek bokste.

Mede door de aanvallende machteloosheid van Eden Hazard en Costa werd de aanhoudende druk de Londense defensie uiteindelijk toch te veel. De goal van Cavani voorkomt een uitstekende uitgangspositie van Chelsea voor plaatsing voor de kwartfinale. De ploeg van Guus Hiddink mag op 9 maart proberen om de 2-1 achterstand in eigen huis ongedaan te maken. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen