Van Gaal neemt Rooney niet mee naar Denemarken

17 februari 2016, 12:38

Manchester United vertrekt zonder Wayne Rooney naar Denemarken. De Engelse club meldt woensdag via de officiële kanalen dat manager Louis van Gaal de aanvaller niet heeft geselecteerd voor het eerste duel met FC Midtjylland bij de laatste 32 van de Europa League. Waarom de Nederlandse oefenmeester Rooney thuislaat, is vooralsnog niet duidelijk. Hierover geeft hij later op de dag vermoedelijk meer duidelijkheid op zijn perspraatje.

Van Gaal neemt de Europa League uiterst serieus, aangezien de winnaar van het toernooi een ticket voor de Champions League krijgt. De kans dat Manchester United zich via de nationale competitie plaatst voor het miljoenenbal is klein. "Na deze nederlaag is de Europa League voor ons de beste route naar de Champions League", zei Van Gaal afgelopen weekend bij BT Sport na het verlies bij Sunderland (2-1). "Maar het gaat niet gemakkelijk worden, want er doen veel goede teams mee aan dat toernooi."

Van Gaal moet het tegen Midtjylland eveneens stellen zonder Matteo Darmian. De Italiaan hield een schouderblessure over aan de uitwedstrijd tegen Sunderland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen