Kums: "Van Basten was een goede maat, maar als trainer..."

Ger
17 februari 2016, 14:20

Sven Kums blikt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij sc Heerenveen. De middenvelder, die tegenwoordig in eigen land uitkomt voor AA Gent, slaat de capaciteiten van zijn oud-trainer Marco van Basten niet bepaald hoog aan.

De 28-jarige Kums was in de periode 2011-2013 actief in het Abe Lenstra Stadion. In zijn tweede seizoen kreeg hij te maken met Van Basten als coach. "Hij was een jeugdidool van mij", zegt Kums in Het Laatste Nieuws. "Een schitterend mens. Altijd vriendelijk, altijd lachen. Echt een goede maat met wie je een pot bier kon gaan drinken. Maar als trainer..."

"We speelden eens tegen Ajax, in die periode waren zij echt goed. Van Basten liep de elf namen van Ajax door en bij hun beste speler - ik weet niet meer wie, pakweg Eriksen - zei hij: 'Goede speler, maar niets speciaals.' Wij keken zo naar elkaar... Van Basten moet een ploeg kunnen trainen met louter vedettes, die alles kunnen wat hij kon", besluit Kums, die onlangs werd verkozen tot beste speler van de Belgische competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen