Selectie Oranje Leeuwinnen voor 'OKT' bekend

18 februari 2016, 00:39

Bondscoach Arjan van der Laan van het Nederlandse vrouwenelftal heeft zijn selectie voor het Olympisch kwalificatietoernooi woensdagmiddag bekendgemaakt. Het 'OKT' speelt zich tussen 2 en 9 maart af in Den Haag en Rotterdam. Met Noorwegen, Zwitserland en Zweden wordt er door de Oranje-dames gestreden om één ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Wat opvalt in de selectie van Van der Laan, is dat doelvrouw Loes Geurts haar rentree maakt. De speelster van Kopparbergs/Göteborg FC werd lange tijd geplaagd door een hoofdblessure, maar is weer hersteld. Op 23 juni 2015 stond ze voor het laatste onder de lat bij de Oranje Leeuwinnen, in het duel met Japan op het WK in Canada.

De volledige selectie van de Oranje-vrouwen

Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Liverpool), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Shanice van de Sanden (Liverpool), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

Het speelschema (alle duels starten om 19.30 uur)

Woensdag 2 maart

Zwitserland – Nederland (Kyocera Stadion, Den Haag)

Noorwegen – Zweden (Stadion Woudestein, Rotterdam)

Zaterdag 5 maart

Noorwegen – Nederland (Het Kasteel, Rotterdam)

Zweden – Zwitserland (Stadion Woudestein, Rotterdam)

Woensdag 9 maart

Zwitserland – Noorwegen (Stadion Woudestein, Rotterdam)

Nederland – Zweden (Het Kasteel, Rotterdam)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen