Rij achter Infantino steeds langer: FA spreekt steun uit

17 februari 2016, 16:51

Na een bondsovereenkomst heeft ook de Engelse FA besloten om Gianni Infantino te steunen in de strijd om het voorzitterschap bij de FIFA. Dat melden de BBC en Sky Sports woensdagmiddag. De 45-jarige Zwitser, secretaris-generaal bij de Europese voetbalbond UEFA, krijgt steeds meer steun voor de presidentsverkiezingen.

Engeland is al de zoveelste bond die laat weten dat het Infantino zal steunen. Onder meer Nederland, Servië, Kroatië, Bosnië, Slovenië, Macedonië, Montenegro, Albanië, Bulgarije, Griekenland, Cyprus, Roemenië, Turkije, Rusland, Spanje, IJsland, Portugal, Zwitserland, Duitsland, Italië, Noorwegen en heel Zuid- en Midden-Amerika scharen zich achter de Zwitserse kandidaat.

Infantino maakt zich onder meer sterk voor een WK dat verspreid is over meerdere landen. Ook pleit de secretaris-generaal van de UEFA, die naar voren geschoven is door de schorsing van voorzitter Michel Platini, voor een mondiale titelstrijd met meer deelnemers.

Infantino is samen met sjeik Salman Bin Ebrahim al Khalifa uit Bahrein de favoriet voor de verkiezing op vrijdag 26 februari. Naast het duo doen ook prins Ali bin Al Hussein van Jordanië, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale en de Fransman Jérôme Champagne een gooi naar de opvolging van de vertrekkende en geschorste FIFA-baas Sepp Blatter.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen