Clasie richt zich vol vertrouwen op vijfde plaats

17 februari 2016, 21:01

Southampton wist afgelopen weekend dankzij een 0-1 overwinning bij Swansea City de top-zes van de Premier League te bestormen en is nu al zes duels op rij ongeslagen. De ijzersterke reeks geeft Jordy Clasie veel vertrouwen. De Nederlandse middenvelder wil de zesde plaats vasthouden met The Saints, maar denkt zelfs dat de ploeg van manager Ronald Koeman nog wel kan klimmen.

Vorig jaar eindigde Southampton als zevende in de Premier League. Clasie, die toen nog bij Feyenoord speelde, hoopt deze prestatie te kunnen verbeteren. "Hopelijk kunnen we hoger eindigen. We staan nu zesde, maar kijken verder naar de vijfde plaats. We staan maar één puntje achter op Manchester United", weet de controleur.

Toch is Clasie niet te veel gefixeerd op Man United. "Het is het belangrijkste om naar jezelf te kijken, je thuiswedstrijden te winnen en ook buitenshuis punten te pakken. Dan zie je aan het einde van het seizoen wel waar je staat", aldus Clasie, die het seizoen startte met een blessure, maar nu een vaste kracht is in het elftal van Koeman.

"We hebben de laatste weken veel vertrouwen opgebouwd", stelt Clasie. "Dat krijg je nou eenmaal als je wedstrijden wint en goed voetbalt. Het is belangrijk dat we vertrouwen in elkaar hebben, hopelijk blijft dat nog lang zo. We moeten hard blijven werken, omdat de Premier League zeer zwaar is. Het ging de afgelopen weken wel perfect."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen