Gent-coach: Belgische arbitrage reden voor CL-verlies

18 februari 2016, 11:32

AA Gent heeft door een 2-3 thuisnederlaag tegen VfL Wolfsburg nog maar weinig kans om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Na afloop van het verloren duel zocht coach Hein Vanhaezebrouck naar een verklaring. Hij vond deze, gek genoeg, in de verschil tussen de arbitrage in België en de scheidsrechters in de CL.

"We zijn gepakt op Champions League-duels", bromt Vanhaezebrouck volgens Het Nieuwsblad. "Hier mag je veel meer je lichaam gebruiken, maar wij deden dat niet omdat we ons aanpasten aan de Belgische competitie. Als je kijkt naar de duels tussen Depoitre (Laurent, red.) en Dante: daar zouden ze in België rood voor geven. Zo hebben de Duitsers ons kunnen overbluffen in de eerste helft. We hebben de duels verloren omdat we niet op niveau Bundesliga speelden. Geen enkele Duitser laat iemand zo makkelijk passeren", aldus de Gent-trainer. "Dat deden wij wel. Wat er in België gebeurt, is niet goed voor de Belgische ploegen in Europa."

Vanhaezebrouck gelooft niet in een wonder in Wolfsburg. "Ik geef ons nog nul procent kans. Te veel mannen speelden onder hun niveau. Dit was niet het beste AA Gent: daarvoor moeten minstens tien keer op topniveau spelen. Maar de wissels pakten goed uit , dat moeten we meenemen naar de toekomst."

Sven Kums, oud-speler van sc Heerenveen en maker van de 1-3, baalt flink van de nederlaag. "Ik kan onze start niet verklaren. Er slopen te veel slordigheden in ons spel", aldus de aanvoerder. "Maar gelukkig maken hebben we de return nog een beetje spannend kunnen maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen