Van de Donk: "Wéér historie schrijven met Nederland"

Ger
18 februari 2016, 14:56

De Oranje-voetbalsters hopen zich van 2 tot en met 9 maart te plaatsen voor de Olympische Spelen. Nederland neemt het dan in een kwalificatietoernooi in Den Haag op tegen Zwitserland, Noorwegen en Zweden. Middenvelder Daniëlle van de Donk wil de opponenten absoluut niet onderschatten.

"Ik vind het alle drie super goede landen, die allemaal niet onderschat moeten worden. Ik denk dat alle ploegen elkaar kunnen verslaan", zegt Van de Donk tegen OnsOranje.nl. "We hebben een goede kans om te winnen en het is belangrijk dat we daar zelf ook in geloven. Het zijn maar drie wedstrijden dus je moet gewoon alle wedstrijden winnen. Dat is ook het mooie er aan. Het zit gelukkig in ons spel om aanvallend te denken. We moeten zorgen dat het achterin dicht staat en dat we voorin creatief zijn."

Voor Van de Donk zou deelname aan de Olympische Spelen een droom zijn die uitkomt. "Je doet dit ook voor jezelf. Ik probeer persoonlijk zoveel mogelijk uit mijn carrière te halen. Dus ik wil ook naar de Olympische Spelen. Dat is het hoogst haalbare voor een sporter. Daarnaast kunnen we wéér historie schrijven en ik hoop dat we het vrouwenvoetbal in Nederland nog verder gaan helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen