Mulder: "We mogen nooit zo ver door ondergrens zakken"

Ger
18 februari 2016, 15:21

Erwin Mulder beseft dat sc Heerenveen zaterdag na twee nederlagen op rij een goed resultaat moet neerzetten in de thuiswedstrijd tegen NEC. De ploeg van coach Foppe de Haan verloor de afgelopen weken van Vitesse en FC Twente.

"We moeten zaterdag winnen van NEC. Hoe maakt niet uit. We willen het publiek altijd graag vermaken, maar nu telt alleen het resultaat. De punten zijn heilig", zegt doelman Mulder op de clubwebsite. "Iedereen gaat op zijn manier met verlies om, maar de stemming in de groep was niet best. Je kan er echter niet in blijven hangen, wat dat betreft is het ook wel mooi dat er zo snel weer een wedstrijd op het programma staat."

De 3-0 nederlaag bij Vitesse vormde in de ogen van Mulder een dieptepunt. "Na de 2-0 zag ik iets van gelatenheid ontstaan. Slecht spelen kan een keer gebeuren, maar we mogen nooit zo ver door de ondergrens zakken. Ook op een mindere dag moet je in staat zijn een bepaald basisniveau te halen.''

De oud-Feyenoorder tast in het duister over de tegenvallende uitslagen van de Friezen. "Het komt in ieder geval niet door een gebrek aan kwaliteit. Ik heb steeds geroepen dat we met deze selectie voor een plek bij de eerste zeven kunnen gaan en dat vind ik nog steeds."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen