Armoedig Man United ondanks goal Memphis ten onder

18 februari 2016, 20:53   Bijgewerkt: 18 februari 2016, 22:47

Manchester United blijft dit seizoen maar aanmodderen. Vanavond (donderdag) heeft de ploeg van Louis van Gaal op zeer teleurstellende wijze met 2-1 verloren bij het Deense FC Midtjylland, dat veel meer energie en vechtlust op de mat legde dan de in verval geraakte Engelse grootmacht. Memphis Depay was met een treffer nog wel belangrijk voor zijn team, maar de aanvaller deelde met zijn ploeggenoten in de malaise.

Dankzij dit resultaat is de uitgangspositie voor de return niet eens heel ongunstig voor Manchester United, maar tot grote vreugde in het kamp van The Reds zal het gelijkspel absoluut niet leiden. Tegen de nummer drie van Denemarken had de formatie van Van Gaal het lastig en wist het wederom niet te overtuigen. Het spel was bij vlagen simpelweg ziel- en inspiratieloos. Gezegd moet wel worden dat de waslijst aan blessures het spel uiteraard ook niet ten goede komt. Overigens viel David De Gea kort voor de wedstrijd nog uit met een blessure, waardoor Sergio Romero het doel verdedigde. Een verzwakking voor United bleek dat niet, want de oud-speler van AZ hield zijn ploeg enkele keren met goede reddingen op de been.

Zo hield Romero zijn doel in de 28ste minuut uitstekend schoon, toen hij de inzet van een doorgebroken spits van Midtjylland uitstekend keerde. Die redding was belangrijk, want een minuut later opende Memphis de score aan de andere kant. Hij tikte alert binnen na een voorzet van Jesse Lingard en was voor het eerst sinds 21 november weer eens trefzeker voor zijn Engelse werkgever.

Die goal werd vijf minuten later echter al ongedaan gemaakt door Pione Sisto. De ijverige aanvaller van de Denen schoot in de korte hoek raak nadat hem geen strobreed in de weg werd gelegd door de verdediging van Manchester United. Na rust kwam de Engelse ploeg overtuigend uit de kleedkamer en dat leidde tot grote kansen voor Lingard. De jonge buitenspeler was echter niet koel in de afronding en schoot onder meer een keer op de lat.

Eigenlijk waren de vijf minuten na rust de enige minuten waarin Man United nog iets liet zien in de tweede helft. Het restant van de wedstrijd speelde de ploeg zeer plichtmatig en zonder overtuiging. Wat ook opviel was de slappe houding waarmee de spelers op het veld stonden. Die houding werd het team uiteindelijk fataal, in de 77ste minuut. Invaller Paul Onuachu schoot van afstand raak, nadat Juan Mata zich op kinderlijke wijze liet aftroeven door de slungelige aanvaller van Midtjylland.

Door de nederlaag moet Manchester United volgende week in de return nog aan de bak om de laatste zestien van de Europa League te halen. In principe moet dat te doen zijn voor het grote Manchester United, maar het spel van vanavond biedt geen enkel houvast voor de geplaagde ploeg van Louis van Gaal.