Dortmund vloert Porto, Fiorentina en Spurs gelijk

18 februari 2016, 20:55   Bijgewerkt: 18 februari 2016, 21:17

Borussia Dortmund heeft een zeer indrukwekkende wedstrijd gespeeld tegen FC Porto in het heenduel van de tweede ronde van de Europa League. De Duitse topclub was op eigen veld veel te sterk voor FC Porto, dat met 2-0 ten onder ging in het sfeervolle Westfalen Stadion. Ondertussen speelden Fiorentina en Tottenham Hotspur met 1-1 gelijk, terwijl titelhouder Sevilla FC met 3-0 een maatje te groot was voor Molde FK.

Bruno Martins Indi begon zoals zo vaak in de basis bij Porto. Hij zag dat zijn ploeg al na zes minuten op achterstand kwam in Duitsland, dankzij een treffer van verdediger Lukasz Piszczek. Dortmund kreeg na die goal nog grote kansen om de marge uit te breiden, maar een grote nederlaag bleef de nummer drie van de Portugese competitie bespaard. Alleen Marco Reus was nog doeltreffend. Hij schoot in de 71ste minuut, via het been van Martins Indi, raak. Dankzij de 2-0 zege is de achtste finale binnen handbereik voor Borussia Dortmund.

Tottenham Hotspur wint de laatste weken alles wat er te winnen valt en ook vanavond bij Fiorentina kwam de ploeg van Mauricio Pochettino, met Michel Vorm, op voorsprong. In de 37ste minuut opende Nacer Chadli het bal, door koeltjes een strafschop te verzilveren. Genoeg voor de zege bleek dat niet, omdat La Viola dankzij een goal van Federico Bernardeschi de eindstand op 1-1 bepaalde. Het talent pegelde in de tweede helft heerlijk onderkant lat raak voor de Italianen, die volgende week donderdag afreizen naar Londen voor de return.

Sevilla FC staat al met anderhalf been in de achtste finales. De Spaanse club zegevierde vanavond dankzij goals van Fernando Llorente (2) en Kevin Gameiro met 3-0 over Molde FK, dat volgende week voor een nagenoeg onmogelijke klus staat om de volgende ronde te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen