Topploegen gelijk in EL, Bilbao doet goede zaken

18 februari 2016, 23:10

Liverpool is op visite bij het FC Augsburg van Paul Verhaegh blijven steken op een 0-0 gelijkspel, waardoor de kaarten voor de return van volgende week nog absoluut niet geschud zijn. Dat is ook zo bij Galatasaray en Lazio Roma, die ploegen speelden vanavond in Turkije in een moeizaam duel met 1-1 gelijk. Athletic Bilbao heeft een grote stap gezet naar de volgende ronde, door dankzij een juweel van een goal met 0-1 te winnen van Olympique Marseille.

Liverpool noteerde afgelopen zondag maar liefst een 0-6 zege bij Aston Villa, reden voor Jürgen Klopp om vanavond precies dezelfde basisploeg de wei in te sturen tegen Augsburg. Het was overigens voor de eerste keer dat Klopp bij Liverpool twee keer achter elkaar met dezelfde basiself startte. Tot succes leidde dat niet, want de wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Bij Augsburg zat Jeffrey Gouweleeuw overigens niet bij de selectie, omdat hij met AZ al Europees heeft gevoetbald.

De eerste twintig minuten bij Galatasaray tegen Lazio Roma waren zeer de moeite waard. De thuisploeg pakte al na twaalf minuten de leiding, via Sabri Sarioglu. Hij scoorde op aangeven van Ryan Donk, die net als Wesley Sneijder in de basis stond bij de Turkse ploeg. Dat was een opsteker voor Galatasaray, maar net als zo vaak in de competitie ging het ook tegen Lazio mis. Sergej Milinkovic-Savic nam de gelijkmaker voor zijn rekening, door raak te koppen uit een vrije trap. Overigens had Wesley Hoedt een makkelijke avond in het centrum van de Italiaanse defensie.

Aritz Aduriz is dit seizoen al uitstekend bezig in La Liga en heeft ook in de Europa League van zich doen spreken. De ervaren spits was de maker van de enige treffer bij het duel tussen Olympique Marseille en Athletic Bilbao (0-1). De aanvaller pegelde in de tweede helft geweldig raak en hielp zijn ploeg daarmee aan een uitgangspositie voor het terugduel. Het was alweer de zevende treffer van de Spaanse spits in dit Europa League-seizoen. Overigens bekeek Karim Rekik de hele wedstrijd vanaf de reservebank in het Stade Vélodrome.