Zes punten-wedstrijd tussen Heerenveen en NEC

19 februari 2016, 16:10

Zaterdagavond wordt om 19.45 uur een belangrijke wedstrijd afgetrapt in het Abe Lenstra Stadion. SC Heerenveen ontvangt NEC voor het eigen publiek. De Friezen staan momenteel twaalfde met 29 punten, de Nijmeegse tegenstander heeft zes punten meer en is de nummer acht in de Eredivisie. Voor het duel, dat gefloten wordt door scheidsrechter Ed Janssen, kan er dus gerust gesproken worden van een 'zes punten-wedstrijd'.

"NEC is echt niet beter dan wij"

De Haan maakt zijn borst nat voor de opponent uit Nijmegen, die als promovendus aan een uitstekend seizoen bezig is. "NEC is zo vast als een huis. Ze spelen met anderhalve spits en vaak vrij behoudend. Vorige week tegen PSV speelden ze zelfs met vijf verdedigers, maar dat verwacht ik dit keer niet", aldus de ervaren trainer, die niet vindt dat het verschil op de ranglijst NEC beter maakt dat zijn ploeg. "NEC heeft meer punten, maar ze zijn niet echt beter dan wij, dus hoef je ook niet bang te zijn. NEC is als ploeg alleen vaster."

Faber: "Niks om je druk over te maken"

Faber maant verder tot kalmte, wat betreft zijn keuze om uit het technisch hart te stappen. "Het komt allemaal goed. Niks om je druk over te maken voor de mensen. Ik wil het over voetbal hebben en de wedstrijd van morgen, voor de rest laat ik het even buiten beschouwing", aldus de NEC-coach, die weer voor clubtopscorer Christian Santos zal kiezen. De spits was tegen PSV (0-3 verlies) nog geschorst.

[photo,92340,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen