Büttner: "Verloren van Bayern, maar Robben zat in mijn zak"

19 februari 2016, 17:41

Alexander Büttner maakte in de zomer van 2012 van Vitesse de overstap naar Manchester United. Bij de Engelse club wist hij het niet te redden, maar hij heeft wel mooie herinneringen overgehouden aan zijn tijd bij The Red Devils. Naar eigen zeggen was hij zelfs Arjen Robben de baas.

"Al met al heb ik toch een vijftigtal wedstrijden voor Manchester United gespeeld. Hoeveel verdedigers kunnen dat zeggen?", zegt Büttner tegen Het Nieuwsblad. "In de kwartfinale van de Champions League in 2014 tegen Bayern München hield ik zelfs Arjen Robben uit de wedstrijd. Ja, we werden uiteindelijk uitgeschakeld, maar Robben zat in mijn zak terwijl hij één van de beste flankspelers ter wereld was. Zijn shirtje heb ik nog altijd hangen."

Büttner vertrok in de zomer van 2014 bij Manchester United, na de aanstelling van Louis van Gaal als manager. "Als Oranje-bondscoach had hij me altijd genegeerd", legt Büttner uit. "Soms stond ik zeven wedstrijden achter elkaar in de basis bij Manchester United en nooit kreeg ik een seintje van Van Gaal voor Oranje. Ik vind hem een goede coach, maar begreep dat hij geen vertrouwen in mij had. Toen Dinamo Moskou zich meldde, heb ik dan ook niet getwijfeld." Via Dinamo Moskou belandde de linksback afgelopen transferperiode bij Anderlecht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen