Noodlijdend Fortuna Sittard vraagt clubiconen om hulp

20 februari 2016, 10:18   Bijgewerkt: 20 februari 2016, 18:06

De situatie bij Fortuna Sittard is alles behalve rooskleurig. De club uit Limburg kampt met grote financiële problemen en startte vrijdag al de gesprekken met mogelijke investeerders die de club kunnen helpen. Directeur Joppe Sangen wil echter ook een beroep gaan doen op clubiconen als Mark van Bommel en Bert van Marwijk.

"We proberen nu een reddingsplan met externe investeerders op te zetten", legt Sangen uit bij de NOS. "Met Kevin Hofland hebben we vanmiddag gesproken, hij wil er alles aan doen om zijn club te redden. Met Mark van Bommel en Van Marwijk hebben we nog niet gesproken, er zijn wel contacten gelegd."

Voor 1 maart moet er duidelijkheid komen, want dan moet Fortuna de begroting indienen bij de licentiecommissie van de KNVB. De nummer zeventien van de Jupiler League kreeg eerder al een boete van 25.000 euro omdat de jaarstukken niet waren goedgekeurd. Het bedrag dat Fortuna nodig heeft om voorlopig het hoofd boven water te kunnen houden, wil Sangen niet geven. "Dat wordt dan helemaal uit z'n verband getrokken. Het is wel meer dan 500.000 euro."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen