"Jetro is heel compleet, in Engeland kan hij zo mee"

20 februari 2016, 11:39

Voormalig verdediger Mike Zonneveld is lovend over PSV-linksback Jetro Willems, die recent terugkeerde van een slepende blessure. Volgens Zonneveld, die in het seizoen 2007/08 als linksachter het shirt van PSV droeg, kan Willems uitgroeien tot een speler van wereldklasse.

"Op zijn positie is hij met afstand de beste van de Eredivisie. Hij geeft voor een linksback enorm veel assists, dat is heel bijzonder", stelt Zonneveld tegenover Helden Online. "Ik vind ook dat hij de laatste jaren gegroeid is. Hij kreeg kritiek dat hij te weinig een verdediger was en te veel met aanvallen bezig was, maar Jetro kiest tegenwoordig meer voor simpele oplossingen dan voorheen en is rustiger aan de bal. Hij is snel en sterk aan de bal en heeft, net als ik vroeger, een mooie trap. Jetro is denk ik een heel complete linksback."

Volgens Zonneveld zou een transfer de ontwikkeling van Willems ten goede komen. "Hij zal zich in de kijker van bondscoach Danny Blind gaan spelen en zo worden er meer ogen op hem gericht. Met zijn manier van spelen is Jetro geschikt voor alle competities. In Duitsland en Engeland kan hij zo mee. De Premier League ligt hem denk ik het beste, daar komt zijn aanvallende spel goed tot zijn recht."

Overigens verwacht de voormalig verdediger dat PSV geen schijn van kans maakt in het Champions League-tweeluik met Atlético Madrid. "Ze zijn een maatje te groot, ik zie PSV niet verder komen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen