Keeper Jones redt punt voor NEC bij Heerenveen

20 februari 2016, 21:55   Bijgewerkt: 20 februari 2016, 22:26

Ondanks een sterke eerste helft heeft SC Heerenveen voor eigen publiek genoegen moeten nemen met een gelijkspel tegen NEC. Henk Veerman bracht de Friese club in de 29ste minuut aan de leiding, maar Joey Sleegers maakte twintig minuten na de pauze gelijk namens de Gelderse bezoekers. Mitchell te Vrede had in de slotfase een mooie mogelijkheid om Heerenveen alsnog de winst te bezorgen, NEC-keeper Brad Jones keerde echter zijn penalty. Het bleef daardoor 1-1.

Wat opviel tegen De Graafschap was dat Christian Santos op de bank moest beginnen. Volgens NEC had de clubtopscorer 'de normen en waarden van de club geschonden' met zijn gedrag in de winterstop. De Venezolaanse spits wil zijn aflopende contract niet verlengen en zou in de winter een transfer naar China hebben geweigerd. Daardoor is de kans groot dat Santos komende zomer transfervrij vertrekt uit Nijmegen. Op aandringen van coach Ernest Faber werd hij weer in genade aangenomen, al was hij tegen PSV nog afwezig vanwege een schorsing.

Faber greep vijf minuten voor de rust al in. De oefenmeester van NEC had genoeg gezien van Marcel Appiah en haalde de Duitser naar de kant ten gunste van Joey Sleegers. Negen minuten na de pauze wisselde Faber opnieuw aanvallend; ditmaal slachtofferde hij Janio Bikel voor Mihai Roman. Die wissels sorteerden een positief effect, want NEC maakte na rust een betere indruk dan voor de doelwissel. Navarone Foor kreeg de eerste serieuze kans voor de Nijmegenaren; zijn inzet werd door Jeremiah St. Juste van de lijn gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen